18 november 2023

Blijvende steun voor Israël

SGP voor blijvende steun aan Israël

Inmiddels is het weer meer dan een maand geleden (7 oktober) dat de pogrom van Hamas terroristen tegen onschuldige burgers heeft plaatsgevonden. Sinds die tijd is Israël in oorlog. We zien sindsdien ook veel beelden van de verwoestingen in Gaza en van ontredderde Palestijnen. Wie zou niet wenen. De roep om een staakt het vuren klinkt steeds luider.

Ondertussen gaan de raketlanceringen vanuit Gaza (en in mindere mate ook Zuid Libanon) gewoon door. Dit haalt niet of nauwelijks de media. Al wekenlang, nee jarenlang wordt Israël beschoten met raketten. Niet op militaire doelen, maar op burgers.  Sinds Israël in 2005 de Gazastrook onder internationale druk heeft teruggegeven in het kader van “land voor vrede” en het Palestijnse volk Hamas as wettelijk vertegenwoordiger heeft gekozen, zijn de aanvallen met raketten op Israëlische dorpen en steden niet van de lucht. Regelmatig kwam het tot een treffen en na ieder bestand kwam Hamas sterker en dodelijker terug.

Nu Hamas laten zitten is geen optie meer. Ze weg laten komen met een staakt het vuren vooralsnog ook niet. Hoe kan het normale leven terugkeren als Hamas in Gaza blijft bestaan? Sinds 7 oktober zijn er al weer meer dan 9500 raketten afgevuurd op Israël. Veel raketten worden uit de lucht geschoten, maar niet alle. Er zijn inslagen en er vallen doden en gewonden. Kortom, ook angst en ontreddering in Israël. Getallen vertellen niet het hele verhaal. Zonder luchtafweer zou Tel Aviv aan gruzelementen liggen, ziekenhuizen in puin en veel doden zijn gemaakt.

Niet de roep om een staakt het vuren moet klinken, maar om de overgave van Hamas!! Het is Hamas die deze oorlog bewust heeft ontketend en niets geeft om Palestijnse slachtoffers, laat staan Israëlische. Sinds 7 oktober zijn, naast de 1200 burgers die een barbaarse wijze zijn vermoord, ook 240 mensen gegijzeld door Hamas, waaronder babies, jonge kinderen, mannen en vrouwen, waaronder ook oudere mensen. Wie zou niet wenen.

De gijzelaars moeten vrij, Hamas moet worden uitgeschakeld. Om dat te bereiken is blijvende steun aan Israël onverminderd nodig.

SGP Bunschoten

Bestuur en fractie