24 februari 2023

Op werkbezoek bij Bowork

De SGP-fractie en leden van het SGP campagneteam brachten recent een werkbezoek aan BOWORK, gelegen aan het Steenland 3 in Bunschoten. Zij spraken met een gedreven eigenaar Pieter Vermeer die samen met zijn vrouw Marianca 10 jaar geleden is toegetreden tot de vennootschap als tweedegeneratie binnen dit familiebedrijf, over verleden, heden, maar ook over de toekomst van dit prachtige familiebedrijf.

Bowork is sinds 1990 de betrouwbare partner voor het bedrijfsleven op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen en aanverwante artikelen. Met name werkschoeisel, werkkleding, werkhandschoenen en overige persoonlijke beschermingsmiddelen zijn de specialiteiten van Bowork. Daarnaast hanteert Bowork nog aanverwant assortiment horeca-artikelen, speciaal voor de foodindustrie. Door de vroegtijdige specialisatie in dit brede assortiment mag Bowork zich met recht een specialist op deze gebieden noemen.

Tijdens het bezoek vertelde Pieter Vermeer over wat het bedrijf in huis heeft, de ervaringen tijdens de Coronaperiode, de groei die het bedrijf heeft door gemaakt en er werden de nodige vragen beantwoord. Ook werd er een kijkje genomen in het bedrijf dat in de loop der jaren niet alleen in hetbedrijfsoppervlak maar ook in de keuze van het assortiment flink is uitgebreid. Door het unieke assortiment is Bowork een echte totaalleverancier op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen. Hierdoor positioneert Bowork zich als one-stop-shop voor menig veiligheidsinkoper en als totaal leverancier voor het bedrijfsleven. “Een klant hoeft niet bij verschillende bedrijven te shoppen, bij Bowork vindt je alles onder een dak aldus Pieter Vermeer”.

Bowork kenmerkt zich door het unieke assortiment, de persoonlijke benadering, de servicegerichtheid en de combinatie van een winkel, groothandel, webshop en een mobiele showroom waardoor vele klanten, zowel zakelijk als particulier Bowork weten te vinden. Het klantenbestand is uiterst divers. Van de visboer op de markt en de bakker op de hoek, tot een grote fabrikant, een uitzendorganisatie, een bouwbedrijf of een landelijke winkelketen; allemaal kunnen ze bij Bowork terecht. Deze aspecten vormen de solide basis van dit ultramoderne bedrijf.

De SGP-fractie was zeer onder de indruk van het reilen en zeilen van dit mooie familiebedrijf. Jan-Bert Heinen gaf aan dat er vanuit de SGP plaatselijk en provinciaal veel waardering is voorondernemers in de gemeente Bunschoten. Hij gaf tevens aan dat de SGP kan terugkijken op eenwaardenvol en geslaagd werkbezoek.