6 december 2019

TOESPRAAK WETHOUDER HUIG VAN BARNEVELD

Toespraak wethouder Huig van Barneveld tijdens raadsvergadering van 28 november 2019




Geachte voorzitter, leden van de raad, aanwezigen.
 
De onder ons bekende dorpsjournalist Johan Verder schreef in zijn boek "Veertig jaar dorpsjournalist in een kerkdorp in de branding" het volgende: "Bunschoters en Spakenburgers zijn in verbaal opzicht best kritisch en hebben het hart op de tong liggen. De een heeft moeite met een dominee of allerlei veranderingen in zijn of haar kerk, de ander vindt dat de burgemeester of de raad een foutieve beslissing heeft genomen of politiek te weinig daadkrachtig is opgetreden. Weer een ander laat weinig heel van de aankoop van een speler of keuze van een trainer."
Zo gaat hij nog even door om dan te vervolgen: "ondanks alle eigenaardigheden en/ of onvolkomenheden vormen het vanouds boerendorp Bunschoten, Eemdijk en buurtschap Zevenhuizen, alsmede het voormalig vissersdorp Spakenburg samen nog steeds een unieke gemeente, enig in haar soort. Om trots op te zijn en van te houden."
 
Het is voor mij dan ook een eer dat ik, bestuurlijk, als wethouder namens de SGP, een bijdrage aan deze prachtige gemeente mag gaan leveren.
Een aantal maanden geleden had ik dat niet kunnen bedenken. Nu dit op mijn pad is gekomen en ik  er "ja" op heb mogen zeggen heb ik er veel zin in om van start te gaan.
 
De afgelopen 6 weken is er intensief onderhandeld. Er is veel vertrouwen onderling en het coalitieakkoord vormt een solide basis voor onze samenwerking. We zullen ons, samen met de burgemeester, als team vol inzetten voor onze inwoners, bedrijven en organisaties.
We hebben veel respect voor wat er voor ons is gedaan. Daar mogen we op verder bouwen. Maar we zullen dat op onze eigen manier doen.
We streven daarbij naar een open samenspel met alle partijen in de raad en we weten dat er een enthousiast en professioneel ambtenaren apparaat tot onze beschikking staat.
 
Een woord van dank wil ik richten aan mijn SGP vrienden waar ik de afgelopen 6 jaar mee opgetrokken ben. Samen met Jan Bert heb ik de onderhandelingen mogen doen. Aan hem een speciaal woord van dank voor de fijne samenwerking. Heel veel dank aan mijn vrouw, Elly, die mij al zoveel avonden moest missen en mij voor deze bijzondere taak wil afstaan.  Zij is mij enorm tot steun en moet het meeste inleveren. Ook dank aan mijn kinderen die er best kritisch in staan maar gezegd hebben mij in alles te zullen steunen. Ik weet dat ik deze taak niet in eigen kracht kan verrichten. Ik hoop en bid dat ik kracht en wijsheid van de HEERE mag ontvangen. Dit alles tot Zijn eer en tot welzijn van onze inwoners.