6 januari 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Beste SGP leden,

De tijd gaat snel. Het was mei 2012, nu bijna 8 jaar geleden dat de eerste gesprekken plaatsvonden om een nieuwe start te maken met de plaatselijke SGP.

Het was een boeiende tijd, waarin door een enthousiast team, als opmars naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, veel dingen in het spoor werden gezet. Zo werd er een nieuw bestuur samengesteld en vanaf die tijd mocht ik uw voorzitter zijn. Nu is de tijd gekomen om mijn taak over te dragen. Met veel dankbaarheid mag ik terugkijken op de achterliggende periode. Velen zijn mij daarbij tot steun geweest. We hebben veel zegeningen van de HEERE ontvangen en wat waren we dankbaar en blij dat we, na de verkiezingen van 2014 en van 2018, met twee raadsleden in de raad konden plaatsnemen.

In het bestuur en in de fractie is altijd fijn en in goede harmonie met elkaar samengewerkt. Het commissiewerk en het werk in de raad hebben we met vallen en opstaan moeten leren. Nu mogen we, als een goed op elkaar ingespeeld team, ons werk doen.

Intussen heb ik het voorzitterschap overgedragen aan Theo Schaap en heb ik het bestuur verlaten. Theo Schaap en Henry de Graaf zijn tot het bestuur toegetreden. Ik ben dankbaar dat dit zo goed is verlopen en ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe bestuur het gedachtengoed van de SGP op een goede manier zal uitdragen. Voor het werk dat ik in de Commissie Ruimte mocht doen, wordt een oplossing gezocht. Intussen ben ik als wethouder met mijn nieuwe taak gestart. Een hele verantwoordelijkheid maar ook een uitdaging. In de korte tijd dat ik ermee bezig ben, heb ik een goede sfeer binnen de coalitie mogen ervaren bovendien krijg ik alle steun van een kundig en enthousiast ambtenarenapparaat.

De Kerstdagen liggen achter ons en we mochten stilstaan bij de geboorte van de Zaligmaker. De geboorte van Gods Zoon in de kribbe van Bethlehem. Abraham zag Hem van verre met de ogen van het geloof, de herders, de wijzen uit het Oosten, Anna en Simeon, zij mochten Hem met eigen ogen aanschouwen. Aan ons werd het kerstevangelie van de gekomen Christus verkondigd. Hebben wij Hem persoonlijk in het Woord mogen ontmoeten?

Nu zijn wij alweer de grens overgegaan van het oude jaar naar het nieuwe jaar. Als we omkijken is heel veel aan ons voorbij gegaan en we hebben daarbij allemaal onze herinneringen. We zullen zeker ook vooruitkijken, plannen maken en ons afvragen wat 2020 ons zal brengen. Of we nu omkijken of vooruitkijken Gods Woord zegt: "heden." Het is nog genadetijd. De Heilige Geest wil het ons leren; Heden indien gij Zijn stem hoort, zo verhardt uw harten niet (Hebr. 3 vs. 7 en 8). Hij wil Zich nog laten vinden.

Tenslotte wil ik iedereen hartelijk danken voor het vertrouwen en de steun die ik als uw voorzitter de afgelopen jaren mocht ontvangen en wens u en allen die u lief en dierbaar zijn een voorspoedig en gezegend nieuwjaar toe. Mijn opvolger, Theo Schaap, het bestuur en de fractie wens ik bij het werk voor de SGP Gods onmisbare zegen toe.

Uw oud-voorzitter, Huig van Barneveld

Van de bestuurstafel

Namens het bestuur past een woord van dank aan Huig.

Hartelijk dank voor alles wat je hebt betekend als voorzitter van het bestuur van SGP Bunschoten. Wij wensen je heel veel succes toe met je werkzaamheden als wethouder en Gods onmisbare wijsheid en kracht.

Ons motto was en is nog steeds:

“Niet de macht van het getal maar de kracht van het getuigenis”.

In alle bescheidenheid en afhankelijkheid heb je je werk mogen doen. Er rust een nieuwe, grote verantwoordelijkheid op je schouders. Het politiek handelen moeten we niet alleen tegenover onze kiezers maar straks ook tegenover de Heere verantwoorden. Wie zou dat kunnen? Anderzijds, is de overheid een door God ingestelde macht en dat geeft moed om als wethouder aan de slag te gaan.

Uw (nieuwe) voorzitter, Theo Schaap

Voorstelronde nieuwe bestuursleden

U vraagt zich misschien wel af, wie is onze nieuwe voorzitter?

Mijn naam is Theo Schaap, 51 jaar getrouwd met Petra Schaap en trotse vader van twee zoons. In het dagelijks leven ben ik melkveehouder en ik woon op de Fokjesweg in Bunschoten. Ik ben belijdend lid van CGK Bunschoten.

Wie is onze nieuwe secretaris?

Mijn naam is Henry de Graaf, 55 jaar oud. Ik ben getrouwd met Hennie de Graaf en ons huwelijk is gezegend met een dochter en een zoon. Kerkelijk zijn wij aangesloten bij de Hervormde Gemeente van Bunschoten. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als salarisadministrateur bij een detacheringsbureau en woonachtig op de Bachlaan. Ik zal het stokje overnemen van de huidige secretaris Henk Heeringa. 

Van de penningmeester

Heel veel dank voor de vele giften en extra betalingen die we als afdeling in het afgelopen jaar mochten ontvangen. Vrijwel iedereen heeft ook zijn of haar contributie voor 2019 betaald. (Ik zag nog maar 1 openstaande post.)

Eind januari ontvangt ieder lid van onze plaatselijke afdeling van het Partijbureau een factuur, via de mail of over de post, om de contributie voor 2020 te voldoen.

We hopen dat alle leden dit per omgaande zullen voldoen, dat scheelt voor de administratie op het Partijbureau en voor de penningmeester veel extra werk. Wanneer u het contributiebedrag met een gift verhoogt, komt deze gift geheel aan onze afdeling ten goede.

Giften rechtstreeks aan onze plaatselijke afdeling kan men storten op rekening NL15RABO0313124418 t.n.v. S.G.P. Afd. Bunschoten. Let op! Dit rekeningnummer is niet voor de contributie.

Ledenwerving

Wij zouden het heel fijn vinden als iedereen in zijn of haar naaste omgeving actief probeert nieuwe leden te werven. Mocht u namen van potentiële leden weten, maar er de voorkeur aan geven dat zij benaderd worden door leden van het bestuur, dan horen wij dat graag via: Bunschoten@sgp.nl.

Een hartelijke groet,

Namens het bestuur en de fractie van SGP Bunschoten