27 oktober 2021

Afscheid Maas van Drie

Maas van Drie is in  het bestuur gekomen na een vrije stemming op de najaarsvergadering van de SGP kiesvereniging in 1980. Maas bekleedde de functie van penningmeester. Deze functie  heeft hij gehouden tot 2012 dus 32 jaar. Tot 1994 heb jij Maas, nauw samengewerkt met Theo Duijst die eveneens in 1980 in het bestuur kwam als secretaris.

In 1984 namen jullie het initiatief om de 50 leden voortaan een acceptgirokaart te sturen.  Dit scheelde heel veel werk en Maas deed zijn uiterste best om dit bij de Postbank voor elkaar te krijgen.

Maas heeft naast zijn penningmeesterschap ook nog enige tijd meegedraaid als schaduwfractielid van de gecombineerde fractie van RPF-SGP.

Nadat in 1998 Arris Huijgen vanwege zijn leeftijd  zich niet meer beschikbaar stelde voor het raadswerk, was de SGP niet meer vertegenwoordigd in de raad. Vanuit oude kasboeken heeft Theo Duijst nog wat historische feiten weten te vinden van de partij. In 1999 nam  JW Overeem als voorzitter en Henk Nagel als secretaris afscheid. De laatste werd opgevolgd door W. Eerland die in 2009 afscheid nam. Wat er ook in het bestuur veranderde Maas bleef op zijn post, zelf als eenling. Hij bleef trouw, ook al was het aantal leden teruggelopen tot 16 elk jaar de contributie innen en droeg de bijdrage af aan het hoofdbestuur en de provinciale kiesvereniging.

Maar nadat er bij de Tweede Kamer verkiezingen in 2012 plaatselijk behoorlijk veel stemmen waren uitgebracht op de SGP, waren er een aantal mensen, waar Maas ook in betrokken werd om een nieuw bestuur samen te stellen. Het aantal uitgebrachte stemmen op de SGP waren goed voor 1 zetel in de gemeenteraad.

Zo werd in 2012 weer nieuw leven geblazen in SGP Bunschoten en deed men weer mee met de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. De verkiezingen uitslag was boven verwachting.

Maas  bleef bestuurslid, niet meer als penningmeester maar als algemeen adjunct zelf tot nu toe regelt Maas alle werkbezoeken en bij de afgelopen verkiezingen heeft hij nog posters geplakt.

Vanwege zijn leeftijd heeft Maas besloten dat het genoeg is geweest.

Als SGP Bunschoten zijn wij Maas dankbaar voor alle jaren, hij was maar liefst 41 jaar bestuurslid, die hij als drijvende kracht binnen het bestuur hebt volbracht.